Spaghetti met paddenstoelen roomsaus
Geen categorie

Budget recept: Spaghetti met paddenstoelen roomsaus

Vorige week kocht ik mijn eerste to good to go box bij de lidl. En wat een fijne box was dat! vol met heerlijke groenten en fruit die best nog even mee konden. In de box zat ook een bakje met kastanje champignons. Na wat googlen heb ik hiermee deze fijne pasta gemaakt. Als basis heb ik dit recept gebruikt van Pauline, maar dan iets aangepast op wat ik zelf in huis had.

Ingrediënten

  • 250 gram kastanje champignons
  • 150ml kookroom
  • goede hand peterselie
  • peper en zout
  • 1 theelepel tijm
  • 2 tot 300 gram spaghetti
  • klein uitje
  • 1 grote teen knoflook
  • olijfolie
  • parmezaanse kaas

En zo maak je hem

Zet een pan water op het vuur met een beetje zout en kook de spaghetti gaar. Spoel kort af met koud water en meng er een klein beetje olijfolie door.

Snij ondertussen de champignons in plakken.

Pel en snipper de ui, hak vervolgens de knoflook fijn en fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg nu de paddenstoelen toe aan de gefruite ui/knoflook en bak ze kort mee.

Breng de paddenstoelen op smaak met tijm, peper en zout.

Voeg de kookroom toe en laat de saus nu iets inkoken.

Hak de peterselie fijn en meng dit door de saus.

Meng de spaghetti met de paddenstoelen roomsaus en verdeel over de borden. Of zet de pan lekker op tafel om zelf op te scheppen.

Garneer de spaghetti met de parmezaanse kaas en eventueel nog wat extra peterselie.

Eet smakelijk!

Tip: Ik gebruik de parmezaanse kaas van Galbani/Gran Gusto. Te koop bij jumbo voor ik geloof 1 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *