coronavirus
Gezin

Huiswerk en vervroegd afzwemmen

De media staat er bol van. Zeker nu in Nederland ook veel gevallen bekend zijn: het coronavirus. Mensen raken lichtelijk in paniek, er word gehamsterd en er vinden overheidsmaatregelen plaats. Er word burgers opgedragen zoveel mogelijk thuis te blijven en geen drukke plaatsen te bezoeken. Evenementen zijn afgelast en winkels passen hun openingstijden aan, of sluiten zelfs al helemaal. Ook scholen hebben nu de vrijheid gekregen om een paar dagen te sluiten.

Maatregelen

Ook bij ons in het hoge noorden worden steeds meer besmettingen gemeld. Vooralsnog in plaatsen om ons heen gelukkig. Al zijn wij niet zo bang voor het virus hoor. Ik val zelf wel in de risico groep vanwege mijn astma, maar buiten dat zijn we verder goed gezond. Nemen we extra vitamine C in een hoge dosering en eten/leven we gezond. Meer kun je niet doen.

Nu werden we gisteren gebeld door de zwemschool waar Vanessa op zwemles zit, dat het afzwemmen voor haar A diploma vervroegd word. En het proefzwemmen compleet word overgeslagen. In eerst instantie zou ze proefzwemmen op 21 maart, en afzwemmen op 28 maart. Nu mag ze morgen, op zondag 15 maart, al direct afzwemmen! Dat was even schakelen voor haar, maar ze kan het. Juf zei ook. we hebben zoveel geoefend, en om nu het afzwemmen uit te stellen tot april of zelfs wel mei, is gewoon veel te lang.

Klein nadeel van het vervroegde afzwemmen ivm het coronavirus is, dat er niet meer dan 2 kijkers per kind bij mogen morgen. Opa’s/oma’s en overige familie mag helemaal niet meer komen kijken. Enkel de ouders. Maar goed dat is natuurlijk begrijpelijk in deze tijd!

School misschien toch dicht

De kans bestaat ook dat alle (basis)scholen toch gaan sluiten. Hierop heeft onze basisschool vrijdag alle kinderen voorzien van huiswerk om eventueel thuis te maken mocht het bericht komen dat de kinderen maandag niet naar school hoeven. We wachten op verdere berichtgeving van de school, en eventueel huiswerk uitleg via de mail van juf zodat wij/de kinderen zelfstandig aan de slag kunnen vanuit huis.

Zijn er bij jullie ook dingen vervroegd of afgelast? En gaan bij jullie de kinderen nog naar school?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *