Gezin

Jaarnota energie: we krijgen voor het eerst geld terug!

Zoals half Nederland hebben wij inmiddels ook de jaarafrekening van de energie leverancier gekregen. En voor het eerst opende ik die mail niet met buikpijn. We hebben vorig jaar namelijk wat geld geïnvesteerd in spouwmuur isolatie, vloerisolatie en zonnepanelen. Dat we geld terug zouden krijgen hadden we daarom wel verwacht. Maar aangezien we het jaar ervoor flink konden bijbetalen was ik toch niet helemaal gerust.

Maar, hoera! We krijgen gewoon 571,31 euro terug. Min het termijnbedrag voor april 2020, word er 362,31 gestort op onze rekening. Een heel verschil met het jaar ervoor. Want toen moesten we meer dan 600 euro bijbetalen.

Dit geld gaat lekker in ons verbouwingspotje :). Het nieuwe termijnbedrag wat nu is vastgesteld door de energie leverancier word 209 euro per maand. En is inplaats van gedaald juist verhoogd. Daar schrok ik wel even van, maar dit heeft oa te maken met de overheidsheffingen voor 2020 zoals te lezen is op hun website.. Maar zelf denk ik dat we met minder ook wel goed zitten. En daarom zet ik hem weer lekker vast op 185 euro per maand.

Ik ben blij. Heb jij je jaarnota al ontvangen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *