doelen
Geen categorie Gezin

Persoonlijke financiële doelen voor 2020

De feestdagen en alle bijbehorende drukte is weer voorbij. Lekker! Tijd om het één en ander even op een rijtje te zetten voor 2020. Normaal ben ik niet zo van goede voornemens, want meestal komt daar maar weinig van terecht. Maar op financieel gebied heb ik mijzelf wel wat doelen gesteld dit jaar. Geen hele grote dingen, hoor. Ik vind het namelijk ook belangrijk om gemotiveerd te blijven en om vol te houden. Dat gaat gewoon wat makkelijker met iets kleinere doelen.

1.000 euro sparen

Een niet zo groot doel, en voor vele zal het niets voorstellen. Maar ik wil heel graag 1.000 euro sparen dit jaar. Ik los maandelijks een heel groot deel van wat ik verdien af aan resterende schulden. Daarnaast nog wat geld sparen is daarom best een uitdaging. Maar dat moet met dit doel wel haalbaar zijn. Ik heb hiervoor een nieuwe spaarrekening geopend bij een andere bank. Namelijk via https://www.moneyou.nl. Je kunt hier verschillende potjes aanmaken voor je spaardoelen. Ik heb nu alleen 1 spaarpotje aangemaakt voor het sparen van deze 1.000 euro.

Niks meer achteraf betalen

Als ik wat nodig had, of gewoon graag wilde hebben. Bestelde ik regelmatig spullen via klarna, afterpay of met mijn PayPal rekening als mijn saldo op mijn lopende rekening het even niet toe liet. Je hoeft immers toch pas over 2 weken te betalen of het word later afgeschreven van je rekening. Dat wil ik niet meer doen. Gewoon omdat het niet nodig is. Het zorgt voor impuls aankopen bij mij. Ik word namelijk ergens heel enthousiast over en wil het dan meteen kopen. Maar als het geld er niet is, kan dat dus niet en heb ik langer de tijd om er over na te denken. En dan moet ik achteraf vaak bekennen dat het toch niet zo belangrijk was.

10.000 aflossen

Dit is een groter doel. Ik wil namelijk graag 10.000 euro aflossen dit jaar. Of dat echt haalbaar is weet ik niet. Het is als ondernemer lastig te bepalen wat je inkomen gaat zijn voor het hele jaar. De ene maand verdien ik wat meer dan de andere maand. Ik probeer daarom elke maand zoveel mogelijk af te lossen om dit doel te bereiken en zo min mogelijk uit te geven. Als dat lukt ben ik ergens in 2021 helemaal schuld vrij!

Heb jij jezelf doelen gesteld voor 2020? Laat het even weten ik de reacties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *