budget paprikasoep
Gezin

Budget paprikasoep

Ik maak bijna iedere week wel een soepje. Een favoriet hier in huis is deze super lekkere en gezonde paprikasoep. Simpel om te maken en het kost niet veel. Zelfs de kinderen zijn er hier gek op.

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 2 tomaten
  • 3 (rode) paprika’s. Een combi van rood en geel is ook erg lekker.
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 750 ml kippenbouillon (groenten of rundvlees bouillon kan ook prima, gebruik wat je in huis hebt)
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Optioneel: laurierblaadje/kruidnagel

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)

Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de paprika’s met de schil naar boven in de ovenschaal.

Laat de paprika’s 20 minuten roosteren in de oven.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en verhit kort.

Was de tomaten en snijd deze in grove stukken. Snijd de paprika’s ook in stukken. Voeg dit bij de uien.

Voeg de bouillon toe en laat het mengsel ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer.

Breng de paprikasoep verder op smaak met wat peper en zout.

Dit is het moment dat ik er zelf nog een kruidnagel en laurierblaadje aan toe voeg. Om te variëren doe ik er af en toe ook wel eens vermicelli of gehakt bij. Maar dat is alleen als ik dat al in huis heb.

Laat de soep nog even 5 tot 10 minuten staan. Of zet het vuur uit mocht je de soep niet direct gaan eten.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *