stift vlekken
Gezin

Eerste hulp bij stift vlekken

Kinderen zijn ware Picasso’s. Helaas gaat dit soms wat verder dan enkel op een mooi stuk wit papier of een kleurboek. Heb je Stift in je bank? op de tafel of in je tapijt? no worry’s! met deze super handige tip heb je het er zó weer uit.

In de bank dus..

Ook ik heb zo’n kleine Picasso in huis. Ineens had ik namelijk 6 prachtige blauwe stippen op onze lichtgrijze bank zitten. Help! hoe ging ik dat er in vredesnaam weer uitkrijgen? Na tig keer boenen met een sopje waren de blauwe stippen er nog altijd niet uit. Totdat Vanessa een feestje gaf in verband met haar 6de verjaardag.

Een mama van een vriendinnetje van Vanessa kwam haar dochter brengen voor het feestje, en na even gekletst te hebben begon haar moeder over onze onder gekleurde bank. Zij kwam echt met een gouden tip als je kinderen hebt! Namelijk nagellak remover ZONDER aceton. Nou, dat had ik wel in huis. Uitgetest natuurlijk en zie hier het resultaat. Zo blij mee! Dat scheelt weer een hoop dure middelen of zelfs een schoonmaakbedrijf.

Hoe de stift vlek behandelen?

De stift vlekken heb ik dus behandeld met nagellak remover zonder aceton. De nagellak remover heb ik direct uit de fles op de stift stippen gegoten. (zoals je dat ook op een watje doet). Even in laten trekken en daarna heb ik de bank gedept met een droge doek. Zorg wel dat je een oude doek gebruikt, want de stift trekt vanuit het oppervlak in de doek. En weg is je vlek!

De blauwe stift.
Hier nog licht zichtbaar. Na goed opdrogen en nog een paar keer deppen zie je er niets meer van.

Wist jij al dat je stift vlekken kon verwijderen met nagellak remover?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *