low budget traktatie
Gezin

Leuke low budget stroopwafel traktatie

Hieperdepiep! pfft, onze oudste dochter is afgelopen weekend (13 april) alweer 6 jaar geworden. Ongelofelijk! Super cliché natuurlijk, maar jeetje wat gaat het snel. Naast haar verjaardag vieren moest er ook weer getrakteerd worden op school. Terwijl ik nog even terugdenk aan vorig jaar, toen ik zwoegend tot middernacht bezig was met het in elkaar knutselen van dertig unicorn traktaties, komt Vanessa zelf met het idee om een stroopwafel te trakteren. Leuk! maar een stroopwafel alleen is misschien wél een beetje saai? Na wat rond speuren op Pinterest had ik toch een leuk idee voor die stroopwafels.

Zondag

Vanessa was jarig op zaterdag, en omdat ze op vrijdag koningspelen had op school besloten wij om de maandag te trakteren. Door alle verjaardagsdrukte is het mij niet gelukt om vrijdag of zaterdag alvast de spullen die ik nodig had voor de traktatie bij elkaar te shoppen. Dit moest dus op zondag toen alleen de action open was. Gelukkig kon ik daar alles krijgen wat ik nodig had! Ook jij kunt dus alles kopen wat je nodig hebt bij de action, en bent daardoor super low budget uit. Voor 30 traktaties betaalde ik iets minder dan 7 euro. Dat is bijna voor niks!

Wat heb je nodig?

Oke nu even to the point. Wat heb je nodig voor deze té leuke stroopwafel traktaties? Voor 30 stuks kocht ik…Komt ie. 

 • Leuk cadeaupapier. 0,49 cent
 • Patisserie stroopwafels 10 stuks per verpakking voor 1,24. Ik kocht 3. Totaal 3,72.
 • Roltongen 10 stuks per verpakking voor 0,55 cent. 3x= Totaal 1,65.
 • Opbergzakjes voor wenskaarten. 1 pakje 50 stuks. 0, 79
 • Schaar
 • Zwarte stift
 • A4 papier

Het totaal uitgegeven bedrag voor de traktaties is 6,65 euro.

Hoe maak je het?

Omdat ik het op zondag moest doen met de action, kon ik geen leuke servetten halen. Ik wilde eigenlijk in plaats van cadeaupapier een leuk servet met stippen gebruiken als “achtergrond”. Mocht je deze traktaties maken, zou je bijvoorbeeld wel een servet kunnen gebruiken. Het op maat knippen van het cadeaupapier kost iets meer tijd, maar net zo leuk.

 • Haal de opbergzakjes voor de wenskaarten uit de verpakking, en knip het cadeaupapier op maat van deze zakjes. Als je servetten gebruikt kan je die evt dubbel vouwen en er in stoppen.
 • Doe nu in elk zakje een stroopwafel, en knip rondjes uit het a4 papier.
 • Schrijf nu op elk rondje hiep hiep hoera met een zwarte stift en leg er op elke stroopwafel 1 in het opbergzakje.
 • Doe er nog iets leuks bij, ik koos voor roltongen. En plak de zakjes dicht door aan de bovenkant de strip eraf te halen.
 • Klaar!

Ik vind ze zelf erg leuk geworden terwijl je eigenlijk maar iets heel simpels trakteert! En Vanessa, die was super blij! en mama ook want dit koste aanzienlijk minder tijd dan de traktatie van vorig jaar 😉

ps. Wil je het jezelf nog wat makkelijker maken, dan kan je ook kiezen voor hiep hiep hoera stickers. (via google wel te vinden) Maar dan ben je uiteraard weer wat duurder uit.

Ga jij ze ook maken? Laat dan vooral een berichtje achter in de comments. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *