weekmenu
Weekmenu's

Weekmenu: Hoe wij aten voor nog geen 20 euro

Sinds kort maak ik weekmenu’s. En dat bevalt enorm goed moet ik zeggen. Het geeft een bepaalde rust. Je weet immers al wat je eet die dag. En hoeft na je werk niet nog door de supermarkt te racen terwijl je bedenkt wat je nu weer moet koken. Daarbij scheelt het enorm in de portemonnee. Je weet namelijk precies wat je nodig hebt en doet daardoor minder impuls aankopen. Althans dat merk ik sinds wij eten volgens een zelf samengesteld weekmenu. Op zondag doe ik de boodschappen voor de hele week. Onderstaand menu is dus van maandag t/m zondag.

Maandag

Maandag aten we broccoli, met aardappels en runderworstjes. De broccoli was in de aanbieding en kocht ik voor 1,04 euro. De runderworstjes had ik nog in de vriezer liggen.

Dinsdag

Dinsdag maakte ik stampot boerenkool klaar. Ik kocht een grote zak bij de Aldi voor 30 cent omdat er 30% korting vanaf ging ivm de houdbaarheidsdatum van die dag. Fijn! De boerenkool ging toch dezelfde dag op. Daarbij kocht ik een slagers rookworst voor 1,74 euro. Aardappelen had ik in huis.

Woensdag

Pasta dag vandaag! Vanessa haar favoriete eten is macaroni dus dat maakte ik vandaag. Een Honig macaroni pakje kocht ik voor 1,34 euro. Zak Italiaanse roerbakgroente 400 gr koste 2,00 euro. 520 gram gehakt kocht ik voor 2,35 euro.

Donderdag

Donderdag is altijd super hectisch bij ons. Vanessa uit school halen, snel wat eten thuis, spullen pakken en dan door naar zwemles om 16:00 uur. Voordat we weer thuis zijn is het tegen 17:30 uur. Ik kook dan vaak op woensdag voor 2 dagen. We aten vandaag dus de macaroni die nog over was van woensdag. Lekker makkelijk.

Vrijdag

Vrijdag aten we snijboontjes met aardappels, een gehaktbal en 2 boeren schnitzels. De snijboontjes kocht ik voor 1,34 euro. Aardappels waren in huis, en het gehakt voor de gehaktballen was nog over van woensdag toen ik de macaroni maakte. Hier kon ik 2 ballen van draaien. De boeren schnitzels kocht ik voor 1,84 euro.

Zaterdag

Zaterdag gingen we lekker uit eten. Ik kreeg voor mijn verjaardag een dinerbon die we hiervoor gebruikt hebben. Kosten 0.

Zondag

Zondag maakte ik hutspot. Ik kocht een kilo wortelen voor 55 cent. Een kilo uien lagen nog in de kast, en aardappelen had ik ook. Daarbij kocht ik 2 worstjes voor 1,66 euro. En een unox rookworst voor 2,56 euro.

Dit was ons weekmenu! Deze week aten wij warm voor een totaal van 16,72 euro. Met een budget van 75 euro per week kwamen wij dus super uit en hielden (naast de overige boodschappen) nog lekker wat geld over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *