kinderbijslag
Gezin

Kinderbijslag, wat doen wij hiermee?

Vandaag is het weer zover! De SVB heeft weer bij alle ouders in Nederland de kinderbijslag gestort. En dit keer een iets hoger bedrag dan we gewend zijn. De kinderbijslag is namelijk verhoogd. Lekker hoor! Ik ben altijd weer blij als het binnen is. We hebben het niet perse nodig maar toch vind ik het heel fijn dat we daar net even wat extra’s van kunnen doen of kopen. Waar wij de kinderbijslag aan uitgeven deel ik in dit blog!

Kleding en schoenen

Heel vaak gaat het bij ons op aan kleding en schoenen voor de kinderen. Vooral voor Vanessa die bijna elk seizoen wel een nieuwe maat heeft is dan veel nodig. Een nieuwe garderobe is namelijk best duur. Op zulke momenten ben ik echt blij met de kinderbijslag! Al moet ik zeggen dat ze tegenwoordig aardig in haar huidige maat blijft hangen. Na 6 jaar mag dat ook wel, haha. Ze is ontzettend lang voor haar leeftijd!

Sparen

Af en toe komt het voor dat er met het ontvangen van de kinderbijslag niets nodig is. Afgelopen kwartaal was dit bijvoorbeeld zo. De kinderbijslag spaar ik dan voor de kinderen op hun eigen spaarrekeningen. Zo hebben ze bij de leeftijd van 18 jaar nog lekker wat extra spaarcentjes.

Uitbetaling april

Het kwartaal van april geef ik altijd wel uit. Vanessa is 13 april jarig en wordt dan 6 jaar. Haar deel kinderbijslag gebruik ik dan altijd voor cadeautjes en het kinderfeestje. Dit jaar krijgt ze een mooie nieuwe fiets van ons. Ze kan sinds een paar weken fietsen en wil nu graag samen met mama op de fiets naar school. Helaas is haar huidige fietsje is hier echt te klein voor. Super cadeau toch? Wat er overblijft wordt besteed aan leuke sandaaltjes voor de zomer.

Norah haar deel kinderbijslag ga ik uitgeven aan nieuwe kleertjes. 68 wordt nu toch wel te krap. Dus we mogen een compleet nieuwe maat aanschaffen voor haar. Vooral veel sokken. Ik weet niet wat ik daarmee heb maar na 1 keer wassen zijn ze altijd super klein. Of kwijt.

Waar geef jij de kinderbijslag aan uit? Of spaar je alles op? Laat het mij weten in de comments. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *